-> Μπορείτε να "κατεβάσετε" την παρουσίαση ΕΔΩ Αρχείο PDF

-> Η παρουσίαση αυτή σκοπό έχει να αναδείξει την προσπάθεια των ερευνητών της κοινότητας των στατιστικών που ασχολούνται με τις μεθόδους Ανάλυσης Δεδομένων, οι οποίες ανήκουν στη Γαλλική Σχολή την οποία ίδρυσε ο Γάλλος καθηγητής Jean Paul Benzecri, τις δυνατότητες επεξεργασίας και ερμηνείας των πολυδιάστατων δεδομένων της καθημερινότητας, ανεξάρτητα του επιστημονικού πεδίου απ' όπου προέρχονται.

-> Μπορείτε να "κατεβάσετε" την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στις 26-29 Αυγούστου 2019 στη Θεσσαλονίκη στη 16 th Conference of the International Federation of Classification Societies Αρχείο PDF

-> Ο Jean-Paul Benzécri είναι Γάλλος στατιστικός. Σπούδασε στην École Normale Supérieure και ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie (Jussieu VIeme) των Παρισίων. Είναι διάσημος για την ανάπτυξη της Παραγοντικής Ανάλυσης των Αντιστοιχιών, μια στατιστική τεχνική για την ανάλυση πινάκων διπλής εισόδου. Χρησιμοποιείται ευρέως σε κοινωνιολογικές και οικονομικές μελέτες κυρίως κατηγορηματικών δεδομένων. Ο Benzécri είναι επίσης ένας από τους εφευρέτες του αλγορίθμου πλησιέστερων γειτόνων για την ιεραρχική ταξινόμηση "αντικειμένων".

-> About the History of Correspondence Analysis 1901-1980 by Ludovic Lebart Αρχείο PDF

Ένα σατυρικό βίντεο δημιουργία των φοιτητών μου την εποχή που το Υπουργείο Παιδείας ήθελε να μεταφέρει το Τμήμα μου στις Σέρρες (σχέδιο ΑΘΗΝΑ), όπου σε κάποια σκηνή σχολιάζουν το μάθημα της Ανάλυσης Δεδομένων που δίδασκα στο Ε! εξάμηνο σπουδών

Τη ταινία (2004) σκηνοθέτησε ο Oliver Hirschbiegel βασισμένο σ' ένα σενάριο του παραγωγού Bernd Eichinger με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Bruno Ganz o οποίος υποδύεται τον Χίτλερ. Η συγκεκριμένη σκηνή όπου εμφανίζεται ο Χίτλερ οργισμένος προς τον Felix Steiner επειδή δεν υπακούει στις εντολές του, δημιούργησε αρκετά βίντεο στο Διαδίκτυο τα οποία μιμούνται ποικιλοτρόπως την σκηνή.

  • Παρουσίαση του video στο YouTube